Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömcigaretter

hon dansar på tredje raden
hon har målat huden vit
och det vackra långa håret
är färgat i grått och silver

hon dansar och dansar och dansar
hon dansar som man ska
hennes läppar lyser röda
och ögonen är döda

hon svävar utan styrka
hon svävar utan glöd
och grabbarna får maxade kickar
för hon ser ut som om hon är död

den gamle mannen
på scenen sjunger
you dont want to be dead

och flickan i parken svarar
the lion said
the lion said
the lion said

hon visste att hon var en drömmare
som var rädd för morgondagen
men hon skulle ändå vilja unna sig
att dansa en enda sommar
hon ville flyga med fjärilsvingar
ja med vingar tunnare än så

hon skakar utav känslor
hon är rädd och glad och rörd
hon tänker att hon är i Sion
men hon känner att hon är körd

gubben uppe på scenen
hashdement, lönnfet och stenad
han ser cigarettröken bolma
från folkmassan i parken

och hur en flicka på tredje raden
med vitmålad hy
och med döda ögon
lyfter ifrån marken




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 333 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-30 00:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman