Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRIVER DAGG FALLER REGN - tanka

Efter nattens dagg

faller regn på brunbränd mark

kan bli grön igen

blommig väldoft luftburen

krusningar på sjöns yta




Bunden vers (Tanka) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-07-31 17:05



Bookmark and Share


  Fulbergarn
värmen tycks ha stannat i kroppen, men varje liten vind är ett mirakel
2018-08-01

  M.Eta
Fint och förhoppningsfullt, daggen hjälper nog lite. Var finns regnet? Endast några platser får lite åskregn.
2018-08-01

  Niliboy
Låt oss hoppas!
2018-08-01

    ej medlem längre
Svalkande rader som doftar livslust, av livets cykel med födelse och död.
2018-08-01

  Larz Gustafsson VIP
"Sjöns yta krusas
En kameras dans
får sin herre i trance"
(Di Leva i "Loch Ness")

Jag glömmer aldrig filmen "Driver Dagg Faller Regn", som jag såg på tv som barn. Det är framför allt titeln som etsat sig fast. Men också det pursvenska.
2018-07-31

  Öknens Ros VIP
Det som synes dött får liv igen.
2018-07-31

  Poeten Salvador VIP
Den som hade regn
2018-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP