Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade Malmö

Varden har harr sin mitt
Ribban är vårans hit
Rosengård litta snitt

Bokstavsfalangerna styr
Vårt Chicago i miniatyr
Medan Per och Pål gnyr

Cellebriteter di blitt
Som polisen blitt kvitt
Fall de hatt litta vitt

Platt som e pannekaga
Go som e spettekaga
Kom hit får du smaga

Det är stake i sta’n
Turning Torso heter han
Ganska vriden men grann

Här finns Triangelen
Dit vi tar cykelen
Om vi hittar nyckelen

Över den stora stan
Sankte Per öppnar sin kran
Då regnar det som fan

Vi redan blåsta är
Så varför blåser det här
Blåst är mest till besvär

Det är fuktigt och kallt
Det är blött på vår asfalt
Harr'u sitt Malmö harr'u sitt allt






Bunden vers (Rim) av Gunnar Barkenhammar
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-30 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar