Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DE FATTIGAST PIANO

DE FATTIGAST PIANO

De fattigast piano spelar upp på jorden
Dessa människor har en tillvaro av de starkaste orden
Hur mycket än du spelar på de vita tangenterna
Så kommer alltid de svarta upp som de märkliga agenterna

Trötta händer valsar omkring på detta instrument
Folk tittar och de beter sig som inget hade hänt
En slant i korgen som står bredvid på en stol
Här gäller det att se glad ut och lysa som en sol

En sorgsen melodi kommer fram ur pianospelarens själ
Den söker upp mollackorden för här klingar den armes träl
Även om det finns guld i fingrarna och ett glatt leende
Så vet man om viss människors obestridliga beteende

De fattigast piano får inget utrymme i livet
Bara en enkel notis inget stort beskrivet
För stoltheten finns kvar han ville inte vika sig ett tum
För utan trummor och cymbaler går han till sitt sista vilorum

Bo Grapenskog






Fri vers av Knoparemoj
Läst 706 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-30 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj