Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

All styrkas källa

 

 

Visst finns en frihet: I Örnens flykt, 
i harens skutt där på marken 
Jag själv har tyckt vad jag trott mig tyckt, 
och har vart fånge sen Arken 

Du, sätt dig, mänska, i blommors äng. 
Vi lär av doften och sången, 
och solens rödvioletta sväng, 
hur vi blir fri´- inte fången 

Gör fri vår boja till penningen, 
vi lär hur livet skall levas, 
vi lär oss livet och meningen, 
lär av misstagen Adams-Evas 

Förgäves dock! Vi inga vingar 
likt Örnen äger - men ändå ... 
fast vi är fångna i Mamons ringar 
nog kan vi drömma oss bort och så ... 

Nog kan vi drömma oss bort och låta 
en liten stund vara evighet 
och höra sången om livets gåta, 
om färg och doft och en hemlighet 




Bunden vers av S-E Forslin/same
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-31 07:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Adam & Eva gjorde uppror mot Gud.
Via arvssynden har vi alla del i det fasansfulla.
När ett barn blir tillräckligt gammal för att kunna skilja mellan gott och ont och begår sin första medvetna synd, dör barnet. Inte kroppsligen men andligen.
Då är man i behov av andlig pånyttfödelse. Det vi brukar kalla frälsning.
2018-07-31

  Öknens Ros VIP
Finstämd och upplyftande.
2018-07-31
  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same