Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


som ett vatten

 

sjungande vågande

smekande lekande

skummande sprutande

fräsande gungande rytande

 

du ska inta klippan i aftonsolen

känna vinden beröra ditt inre rum

 

frysa ned dig till normaltemperatur 

påfallande rosad liksom av frostrosor

 

din hud skall blekna mot årskiftet sen

hylla att du kan frysa som aldrig förr

 

med våtvarma lakan sover du nu i hettan

tårar, svett salta som havet skakar av dig

 

regnet dröjer liksom törsten stegras här

torkan och värmen vrider ur oss vettet

 

varsel oro ångest rädsla

dämpade känslor - NÖDÅR?

de vill alla varna oss för faran vi möter ...

 

historien har lämnat oss beredda att fly

krig, ond bråd död

                     hungersnödens svält

 

moderna tider vittnar om oövervinnerlighet

bragder som fantiserats ihop i hopp om nåd

 

den dagen kommer då det sätts på prov

alla dessa uttänkta

                        överlevnadsstrategier

 

oomkullrunkeliga är icke naturlagarna

viskande mantran rår inte på

krafterna

 

de stunder vi vill låta oss luras

kollektivt och invagga varandra

i den falska tryggheten kommer...

 

då skall vi rista i sten för att ge bevisen till

de kommande generationer

 

så att i alla fall de kan komma att tro på

 

tro på de ord

som den vise

mannen lärde oss

 

kanske är den vise  nu

en kvinna liksom då ... ?

 

eller ett litet barn

ett barn med insikt

 

så kommer vi till ett stup i natten

men ser det inte i svarta mörkret

 

störtar gör folkhopen 

sist kommer barnet

kliver över lik

till sin egen

räddning

 

vad har vi att lära 

 

en flicka såg ett problem

hon tog luften ut ur däcken

lastbilen lossnade efter det

männen hade kämpat länge

 

barn ska vi

lyssna på

älska klokt 

uppmuntra

igenom

hela livet

 

vi kommer alltid att vara barn

... 

jordens barn födda till att

förvalta resurserna 

inte profitera på dem

för egen vinning

...

släpp ordet fritt

ge oss av ditt

som jag av mitt

 

tro på barnet 

inom dig

du vet

...

 låt det rinna

               som ett vatten

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-31 17:25



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Kloka tankar med vattnet som grund.
2018-08-01

  Öknens Ros VIP
Fascinerande läsning, kloka tankar!
2018-07-31

    Sefarge VIP
Sökande sanningsord i
Sommarvärmen!
Frimodigheten i ett barn
kan vara klokare än
smartheten hos en
karriärs klättrande
Vuxen?

2018-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP