Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OCH...Om jag ljuger så är det inte här


LIVET RULLAR RULLAR SOM MUSIK



det sista var tvillingarna, tonåringarna
när jag steg av tåget
klädda i exakt likadana svarta klänningar med stora klänningsrosetter bakpå ryggen
och med långt långt rött hår flätat löst neråt ryggen
jag såg dom bakifrån
då klack det verkligen till i mig
men det var då jag steg av tåget
jag vet att jag var med i en film av Fellini

före det var det mamman med tre små barn på tåget
troligen kubanska och bara lite drygt över tjugo

hon var så kobent att jag spontant började tänka på
hur hon kunnat bli med barn,
alls liksom

och före det, när jag bytte tåg
kvinnan som var så stor över baken
att hon nätt och jämt kunde komma in i tåget

på MacDonalds i tätorten sitter en dominikanmunk och försjunker

över sin big mac
jag rycker till, men bara lite, för han passar inte in
han är från ett annat kapitel

 

och före det
tonårsgrabben som raggade på mig i simbassängen
och ville att jag skulle förklara hur man ska simma
när skylten så tydligt förklarar hur motionssimmet går till
och sen reste han sig upp så jag skulle se hans bröstmuskler

och före det, i flera dagar
ett rättsfall med galen obegriplig sjuk passion
där polisen ständigt måste gå in och dra isär personer
som inte "borde" få vistas i samma världsdel ens


Jag...
Dom kan gärna säga att det är bra att komma utanför boxen
men det kan kännas rätt yrsligt
när man helt tappat boxen och bara kan gå vidare

Nu går jag och lyssnar INÅT efter Nino Rotas musik
det enda som kan få mina bitar att hänga samman

La strada....livsvägen




Övriga genrer av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-11 10:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP