Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Värmeböljan svagheten människan och mikroklimatet

 

svagt 

långt

borta

skvallrar

hösten

överröstad

värmeböljan

 

svagt

viskar

vinden

bedjande

välter

hastigt

pappmugg

 

svagt

bordet

lutar

vattenpölen

suckar

utmattad

dunstar

 

svagt

surrar

humlorna

skyndar

törstiga

söker

dricka

 

svagt

ropar

insekts

rösterna

förtvivlat

björken

uttorkad 

 

svagt

anar

människan

vattenbristen

släcker

törsten

behändigt

 

svagt

inser

skörden

uteblir

skyller

sakadan

värmeböljan 

 

svagt

fjäriln

fladdrar

skuggar

vattenpölen

bildar

mikroklimat

 

svagt

duggar

droppar

ned

mot

flämtande

växter

 

svagt

hörs

frönas

lyckorop

genom

lövgrönsak

jubla

 

svagt

drar

växtskotten

upp

räddar

oförmögen

människa

 

svagt

hörs

tuggande

knaster

människa

äter

grödan

 

svagt

andas

människan

nätsurfande

förnekande

inunder

bladskuggan

 

svagt

anar

hon

grödan

skulle

bildat

kornbod

 

svagt

drar

sig

till

minnes

konsekvensen

svältdöd

 

svagt 

katten

spinner

fortsätter

drömma

kudden

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-08-02 10:36



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Enkla ord som tillsammans bildar en skrämmande helhet. Jag gillar rytmen.
2018-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP