Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porträtt

Den gamle mannen var krökt och ovårdad, skägget hängde som en grå trasa från ansiktet, ögonen lyste bleka och tomma mot betraktaren. Sitt liv hade han tillbringat bland kor, varit anställd på herrgården, först som vallpojke, senare som lagårdskarl och så småningom som lagårdsföman. När han någon gång lämnade herrgården för ett ärende nere i byn kände man igen honom på hans sätt att röra sig. Han hade kogång och gick i kotakt.




Prosa av Göran Strömqvist
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-02 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist