Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berusade ord.

Det var en tid
med sidenbrokader
och kvällar med
högläsning ur
Tusen och En Natt.
Handelsmän for
land och rike runt
fyllde fickorna
med rikedom.

Poeter drömde
om berömmelse
och erkännanden
med intorkat bläck
och tomma ark
grusade förhoppningar.

Det gick ett sus
genom staden
ryktet spred sig
nya klubbar
sålde rus
botmedel mot
alla hämningar.

Ständigt rus
på opiumklubbarna
en förlösande frigörelse
ohämmat och fritt
fylldes ark efter ark
dikt efter dikt
berusade ord
med hopp
om berömmelse
och erkännanden.




Fri vers av HenrysDotter
Läst 248 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-02 13:42



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Tankeväckande om skrivandet och sökandet efter berömmelse och erkännande!
2018-08-02
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter