Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tigerwomanwarrior


Jag går ensam ut och säger till
står upp för mina rättigheter
såväl som mina grannars

De störande elementen
är motsträviga
Jag försöker med en det ena
en det andra
få dem att förstå

Jag står stadig där
men stryker medhårs
Det är jag mot dem
något slags empatianarki som råder
jämte frekvent uppdaterande
"Vi spelar in det här"


Efter detta går jag in igen
i min isolerade ensamhet
Jag vill inte vara med längre
klarar inte konfrontationer

Inte stå stadig utan stöd
Inte alltid vara den som ser till
gemenskap, hänsyn
och viss ordning i grannskapet


Jag gråter
Timmarna går förbi
hunger och febern liter i magtrakten
Tårarna stöts fram i en förvriden min

Orkar inte hantera detta

Jag är den som står upp för er
utan att vänta mig något tillbaka
men det tär på mig ändå
som att inte var något värd
för er andra












Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-03 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP