Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändring?

Fattiga bönder
hungrar efter bröd
i matsalen på slottet
sitter de övergödda
på gator och torg
folket har samlats
med skära och lie
ropen skalda
vi har fått nog!

Grymheter utspelas
vid gator och torg
bödeln står redo
vid sin giljotin
av blodspill och död
byar färgas röda

I sin ateljé
står Eugène
målar sin tavla
frihet på barrikaderna
Marianne lyser i gyllene ockra
kraftfull av livslust
symboliserar hon
i nakenhet
kvinnan av folket

Och medan
Eugène drar det
sista penseldraget
beskådar sitt livsverk
med hopp och nyfikenhet
inför en ny och
främmande framtid
förs de övergödda
från slottets matsal
till bödelns giljotin









Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-03 15:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Limpskivorna...Chup, chup, chup...
Kom inte här och snacka om spik i foten!
2018-08-03
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter