Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Specialskriven text för tonsättning.


Jag kallas Mary Blue

Se röken slingrar i strålkastljuset
Hör toner sorla från en saxofon
En värma för det som är fruset
För längtan som bär dig härifrån

Jag sjunger här för vilsna andar
När dagen gett dig sot och spleen
Jag sjunger ömt till de som strandar
Som förblir en kväll i New Orleans

Över vida vatten
Från hamn till hamn
Jag angör en bro
Jag nämner ej mitt namn
men nån att anförtro
Och jag kallas för Mary Blue.

Hör klara toner från klarinetter
Som spelar på ett ljuvt ackord
De svävar ut i svala nätter
Och skänker dig en stund av nåd

I sena natten, en plats som helar
Den längtan som förde dig hit
Så hör till trösten när vi spelar
På Daisys Bar på Boogie Street.

Över vida vatten
Från hamn till hamn
Jag angör en bro
Jag nämner ej mitt namn
men nån att anförtro
Och jag kallas för Mary Blue.

Se scenens skuggor mot fonden sväva
Som höga moln en sommardag
Min sång de ljuva drömmar väva
Ett ljus i natten skänker jag

Över vida vatten
Från hamn till hamn
Jag angör en bro
Jag nämner ej mitt namn
Men nån att anförtro
….
Och om längtan för dig åter hit
Till Daisys Bar på Boogie Street
Så kallas jag för Mary Blue.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Erik L
Läst 525 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-04 09:43



Bookmark and Share


  walborg
Härlig läsning från Dig!
2018-08-06

  Själensro
Nice!! En låt jag gärna hade hört även med instrument och sång.
2018-08-04

  HenrysDotter
Känner rytmen och hör instrumenten ända hit! Fint!
2018-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L