Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I oss två

 

 

 

Jag är i kärlekens cirkel  

I den glödande 

passionens hetta

I samhörighet och 

i glädje 

 

 

Jag är i illviljans låga 

Kometernas fall 

I upprivna argument 

I diskussioner om allt

och ingenting 

 

            

I stillheten ger jag dig 

tindrande stjärnor 

när ömheten faller på 

Lägger sig i öppna springor 

Lyfter oss i stigande 

kärleksskepp

 

 

När mörkret ljuder 

i ovisshet

Krossar bladet vår sav 

i vår sötma

Rinner ut i tunna hål 

 

Känner viss  tveksamhet 

Undrar om kärlekens valv

står fast och solid

 

 

Jag är i vilsna tankens slöja

I främmande koders hån 

Vi är i en union 

Riddare i kärlek 

och mod 

 

 

 

 

 

 

Musik : Sleeping at Last ; Hearing 

 

 

 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2018-08-05 20:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varmt och behagligt. Här vill jag vara med min själ.
2019-05-13

  danne //
Som ett förbund av osynliga ord som man bara kan se i dem man älskar.

Jätte vackert.
2018-08-11

  Anya VIP
Fint fångar du tvivlet och samhörigheten. Precis som det är i ett förhållande. Bra!
2018-08-08

  Lars Hedlin
Så fint format i känsla och i ord!
2018-08-08

  aol
Underbart skaldat om hur samhörighet kan vara,
2018-08-08

  Blomma-Stjärna VIP
du har lyckats att i en och samma dikt vackert gestalta "kärlek i nöd och lust!
2018-08-08

  Nils-Robert
Vilken fin hyllning till kärleken. Bravo!
2018-08-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om samlevnad, där känslor och tankar växlar från säkerhet till tvekan!
2018-08-06

  Peter G VIP
Så fint du skriver om kärlekens band där du beskriver både den trygghet och den tveksamhet som kan finnas och nyanserna dessemellan!
2018-08-06

  överlevaren VIP
Väldigt vackert ordat!
2018-08-05

  morgonstjärna VIP
den sista strofen är otroligt bra
en bergsprängare! :)
2018-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP