Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett annat liv.


Soldaten och Poeten.






(- Vad är det du har under blomsterkransen? Det som sticker ut genom håret? Är det ord? Meningar? Men, det är ju drömmar och poesi! Ha, jag har redan sett att du har väskan full med känslor! Får jag se? Får jag känna?

- Vad är det du har bakom solglasögonen? Det ser faktiskt ut som det har fastnat något i ögonfransarna. Är det verklighet du har där? Men, det är ju handling också! Ha, jag har redan sett att du har fickorna fulla av tankar! Får jag se? Kan jag få känna?)


(-Får jag vila mitt allvar i din skrattgrop?
-Får jag vakna trygg i din orädda famn?)





Återvändandets tid ljuder sakta iakttagande genom Stensjöns
formationer



sommarnattens nåd
som en varsam elektrisk lejonman genom sovrumsfönstret
fyllde min mun med slumrande hjortronblommor
när jag vakade där du sov i profetens tid som är
din mjuka och orädda famn




och ditt liv strålar förunderligt genom fjällets avvaktande tystnad
och den nu tidiga morgonens rundade solrygg
som för att sedan finna det skygga ljuset inom mig -






(Igår begravde vi våra jordprydda klädnader
vid
fjällkyrkans allra bråddjupaste skugga) -














Övriga genrer av J-M
Läst 509 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-08-12 14:17



Bookmark and Share


  Engel
Lekfullt och mänskligt.
2018-08-24

    Peter Söderqvist
Fantastisk poesi som fångar så mycket med sina kraftfulla bilder. Begravningen känns som en frigörelse.

2018-08-17

    Sefarge VIP
Ljuvlig givande poesi
Att taga till sin själ!
Tack!
:)
2018-08-12
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M