Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag döstädar

Döstäda
Det är något vi gör
för att dölja vårt armod
den dag vi dör

Döstädar
gör jag, med acklamation
Innan den minsta
operation

Men döstädat
hinner det väl inte bli
när döden kommer
och släpper en fri

”Jag döstädar,
måste du bli så lack
Jag vill inte spela
ditt löjliga schack”

Så jag döstädar,
det är ändå av nöden
medan jag går här
och väntar på döden

 




Fri vers av Solitaire VIP
Läst 507 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-06 17:55



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja dit har jag tydligen ej kommit; här är överfullt på bordet av papper i oordning, sitter på en träpall med kudde medan skrivbordsstolen har tidningar och div tröjor etc packad ovanpå, ja det är helt sjukt behövligt att få den där Ta-tag-i-rycket, som verkar vara ännu mer obefintligt än tidigare....Tur man har en uteplats att sitta på nu :)
2018-08-21

  lodjuret/seglare VIP
En intressant text på fler än ett sätt. Har själv kommit fram till att en del gör just 'rent hus' strax före sitt frånfälle, som ett slags 'naturlig ordning' av att vilja 'städa upp' och 'ordna sina affärer'. Bara att ibland var det ett förhastat besked om att 'någonting mera drastisk var i görningen'. Påminner om besöket, inför tanken på ett besök, städar en gärna 'så det ser fint ut' sedan. Om besöket sedan 'regnar inne', det vill säga uteblir, uppstår ibland en besvikelse över att ha 'städat i onödan'. Men kanske var det istället något en individ har 'skjutit upp' till 'en annan dag'. Kanske borde en få 'oväntat besök', litet mera ofta? Men känslan av att vilja städa inför något, är nog mer påtagligt som 'inärvt beteende' hos hunden. Som ofta söker dölja sitt bajsande ute med att krafsa med tassarna för att söka få 'sand och annat löst' att dölja händelsen. Så steget är inte långt att tro... finns säkert en avhandling om 'beteendet' hos även människan.
2018-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP