Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är lätt att bli nedtagen av en person som är upptagen av sitt ego


Den goda tanken bakom; räknas inte !

 

Det är bäst att inte ge något till en person 

som man ser  skulle ha behov av en viss sak

Exempel 1

Jag skickade en cd med en viss typ av klassisk musik

till min bror, 88 år gammal

Det skulle jag inte ha gjort. För sedan ringde han och skällde;

för minsann om han behövde någon musik;

så kunde hans son ladda ner den från Youtube

Exempel 2

Helt nyligen erbjöd jag en kvinna som är god vän till mig

att skänka henne en bok som heter "Ett stressfritt liv"

Hon hade stressat alltför mycket och hjälpt andra människor

så nu var hon sjukskriven och blivit erbjuden en kurs i strsshantering

När jag erbjöd henne boken, så fick jag samma affekterade reaktion som från min bror

Slutsatsen jag dragit är att man ska inte ge något av välmening; för vuxna är ibland som tjuriga barn som säger "Kan själv!" och att den goda tanken bakom; tänker de inte på

                                                                                                                                                                   




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-06 18:54



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jaa!
Det är ej lätt
Vara givmild
Inför andras
Behov?
Men för det
Mesta brukar
Pengar duga
Rätt så bra.
För de flesta!
Men du kanske
Hade fått skäll
Där med?
Hur man än vänder
Sig har man ändan
Där bak med plöts
-liga oförmodade
Väderspänningar
att emotta.
Från vissa varelser?




2018-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP