Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindmöllorna

Landskapet över fuktigt växtpapper med ljusa
fjädermoln I gråskalan

Motorvägarnas farkoster förs fram
med vågens kraft
genom jättebergets tudelade kropp

Olikfärgat landskap
Bränt men också vilsamt grönt

Vägskuggor svalkar bitvis
bilistens framfart

Sjöar med namn som Galtsjön
passerar revy

På väg äntligen
I duggregnet

Himlens vida valv fyllt
av sorgefåglars svarta initialer

Från lägsta till högsta punkt

Minnen

I horisonten
vindmöllornas sträckning från jord
till himmel
Som jättelika skulpturer




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-07 08:46



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Läser din fina text och får en känsla av sorgearbete!

2018-08-07

    ej medlem längre
Väldigt livfullt och målande rör texten sig mellan himmel och jord, och fåglarna är som tecken att tyda. En resa som fångar läsaren.
2018-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP