Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU MASQUERADE TU TE DEGUISES

Der var föreställningen om den
mänskliga komedien,
där alla bar masker,
en del både introvert och extrovert.

Att vara eller icke vara,
var aldrig frågan,
utan mest om vem de ville
och kunde vara.

Aktörerna formade varandra,
tog fel på person och roll i en
"Comedia de`ll arte"

Dubbelgångarna konkurrerade
om varandras äkthet,
medan alla var lika falska.

De flesta tappade masken,
utom de som inte bar någon
mask.

Son amour ne pouvait pas
la sauver.

Adieu !

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 371 gånger
Publicerad 2018-08-07 12:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP