Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Flickan i en schlager

Musiken på min radio
en smäktande ballad
tillägnad din skönhet
och din vackra stad
jag njuter av tonen
och får mina drömmar
önskar du var hos mig
i tillvarons strömmar

Musik på grammofonen
den smeker mitt öra
ditt namn viskas ömt
det enda jag vill höra
tidigt lyser morgonen
jag känner en harmoni
toner är förföriska
men de vandrar förbi

Musiken i högtalaren
berör mig så väl
flickan i en schlager
är min kärlekssjäl
hon för mig till dimman
där jag kan vara fri
melodin får betydelse
som fåglarnas skri

Musiken som jag hör
den finns överallt
ger mig riktig värme
när det känns skall
hela tiden påmind
om henne i en schlager
flickan jag är kär i
så vacker och så fager

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 478 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-09-19 10:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Ljuvligt med sång och liv!
2018-09-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
U nder gör sång!
L ivet går igång!
J avisst dagen lång!
O ch blir: Ett håll-i-gång!

2018-09-20

  överlevaren VIP
Härliga toner, förgyller livet!
2018-09-19

  Blomma-Stjärna VIP
att kunna drömma sig dit där man vill vara
med hjälp av musik - inte så dumt - tack för denna "schlager"
2018-09-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om ljuva toners påverkan på sinnet.
2018-09-19

  M.Eta
Ett liv utan musik vore väldigt trist. Fint skaldat.
2018-09-19

  Marita Ohlquist VIP
Fint skaldat om livets ljuvliga musik!
2018-09-19

  Feliaxel VIP
Musik är livets krydda
2018-09-19

  thyra
Tycker om dina rader och rim.
2018-09-19

  lodjuret/seglare VIP
Ej den av din penna bästa, en får så hoppas på nästa, kanske för att elda upp mig, du ojämnt skriver i envig, för väntan på gott för oss dästa.
2018-09-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO