Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvareller i litet format målade av mig...


Barndomens himmel var gul

 

 

stulna ögonblick

dem jag hann att

samla ihop innan

allt trasades sönder

av den stora ångvälten

livets baksidor för med

 

rusar mot minnets närhet

den gula himlens existens

som barnet i mig bevarat

som en åminnelse av det

som jag ensam inom äger

som är endast mitt egna

 

minne av solvarma dagar

strand vatten sjögrässkräck

blålera vasstrån runda stenar

måsskrin grodsim fjärilssafari

roddtur kanotutflykt segeltur

skärgårdstur trädklättring kojbygge

 

sådant som mitt minne är

under den gula himlens beskydd

förseglat i dess ljusa varma frihet

som vaskade fram en insikt om

att jag äger mina minnen så som

de i mitt barnjag uppenbarade sig

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-08-07 13:30



Bookmark and Share


  Engel
I sådan trygghet växer barnets förmåga att ta sig själv på allvar!
2018-09-05

    ADI Nehlin
Så vackert och ömsint skaldat
2018-08-25

    Peter Söderqvist
Fina reflektioner om minnet.
2018-08-08

  Cikoria Blå VIP
Gillar tavlorna, mycket vackra.
2018-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP