Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En till Piaf dikt, men med lite annat innehåll (Franska med babelfisk assistans)


Emma Saïd Ben Mohammeds petite-fille

Emma Said Ben Mohammeds dotter dotter
Blev något annat än i sin barndom
när mormoderns famn vaggade henne
med kärleken som är mer en du tror


Hon blev till hela världens barn sparv
 

Mòme Piaf chant au sujet de l\'amour et de la tristesse de nous tous
chansons sur des chansons qui vit dessus
mais la petite-fille de Emma Saïd ben Mohammed
est oublié par nous pendant que nous nous rappelons juste le moineau


fladrande allas våra oväntade vingar samtidigt
som hon har blivit till ett namn och en sång
utan sin sanna bakgrund
Fadern en gatuakrobat och modern
en undangömd glömd sångerska

la petite-fille de Emma Saïd ben Mohammed
Edith Giovanna Gassion est oublié
mais vivra pour toujours dans son autre apparence
son nom est Edith Piaf




Fri vers av virre
Läst 772 gånger
Publicerad 2006-06-11 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre