Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Det som händer händer, en diktsamling om en kroppsdel som interagerar med omvärlden på egna strövtåg


Hur fingrar älskar

Vem äger fingrarna?
De vandrar som de vill.

De vandrar över stenarna i skålen
letar sval lenhet
de hittar minnen av havet i en skål

Hemligt stannar de mot fingertoppar över en framsträckt sked
en sekund för länge
bränner, ilar

och långt senare, kanske
söker de punkten som ökar pulsen, hetsar andan
som får halsen att sträckas i en bakåtriktad båge
de letar rytmen som får världen att snurra och stanna

så älskar fingrar
de vandrar dit de vill

De vandrar över solvarm hud och minns en kota
som sammanfattar allt

Så minns fingrarna en älskad
så minns fingrarna havet
de minns alla hemliga gömslen och kroppars våglika rytmer
de minns alla kurvaturer och knotor
De minns det vassa och et mjuka

Håll min hand i din
om du släpper den
vandrar jag iväg




Fri vers (Fri form) av Körsbärs-Helene
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-07 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene