Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Det som händer händer, en diktsamling om en kroppsdel som interagerar med omvärlden på egna strövtåg


Vad händer älskar

Händer älskar
utforska världen
fingrar vandrar fria
som känselspröt
som sniglar rör sig varligt
varma klippors skrovlighet
svala tunna löv, sköra lätta att bryta
fingrar kan vila på vattnets yta
spänningen får dem att flyta

Händer älskar knåda deg
varm omfamnar degen fingrarna
händer kan drunkna så
om man inte manar dem att sluta

Händer älskar det mjuka, det varma älskar händer
solvarm hud och fjun i någons nacke
händer kan inte låta bli att smeka

Händer älskar
vandra över silke, spetsar leker under fingrarna
sammetsband och stärkta lakan
lackskor
fingrar stannar där

Händer älskar
trassla in sig i nåns hår
stryka kattens långa rygg
känna mulars svalka
händer älskar läppar när nån blundar

Händer vandrar lätt iväg
du hittar dem strykande blommans kronblad
famnande den lenaste stenen
fingerblommor som leker

Händer passar på
okynniga älskar händer det de möter

mjukt och varmt
älskar händer
händer älskar
mjukt och varmt




Fri vers (Fri form) av Körsbärs-Helene
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-07 22:19



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
jag är alltså den förste att kommentera denna text.
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene