Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ballonger som aldrig

Ballonger som aldrig

har blåsits upp

Eller ballonger

som sprängdes sönder

på två sekunder

Vad är mest tragiskt

Jag kollar på alla dagar

och fantastiska drömmar

som aldrig blev mer

än små bleknande sekunder

skrumpnade bort i jorden

på några dagar

efter det sista

blygsamma sommarregnet

på många veckor

Jag kollar på alla människor

som aldrig kunde hitta

dom fantastiska åren

som dom drömde

kände

tänkte

Jag kollar på barnen

fulla med sånger

och levande färger

Snart kommer dom stora

med duktighetens nålar

och spränger sönder dom alla

Jag ser skräpet

av tiotusen magiska drömmar

överallt där jag går

*Ballomber*

*kattakonger*

Smärtsamma livsexplosioner

försvunna på två-tre minuter

av stora frågor

som varade i 40 år

Vi plockade upp resterna

av våran framtid

i 20-30-40-50 år

försökte pussla ihop skräpet

och göra något verkligt

av trasiga ballonger

som aldrig har kunnat dansa

uppe på himlen

Många smällde sönder

ett par meter över marken

*Ballomber*

Ofärdiga livskokonger

för våra vilsna människofjärilar

och förlorade människodrömmar

Vad är värst?

Ballonger som aldrig

har blåsits s-t-o-o-o-o-o-r-a

och fått en chans

Eller ballonger

som sprängdes sö n d e r

för alltid efter

på tre sekunder


Jag gråter för dom alla

Ballonger

Människokokonger

stora och små

oflygna timmar

kraschade förhoppningar

sprängda veckor och år


krossade liv


som ligger kvar och skräpar

nere på marken



Var helst jag kommer



Och var jag går




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-03 20:37



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Som avtryck över en tid vi levde här en stund. Redan passerat gränsen. Kanske ballonger svävar under havsbotten. eller inuti oss.
2018-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman