Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Klimatpåverkan

 

 

Du är solens armar
Mot mitt tunnare ozonskikt
Du ger mig global uppvärmning
Dina fingrar vrider upp temperaturen
Jag är ständigt kåt av naturen
Växlar i molnighet, men rider ut stormen
Vi går från isblock till att
smälta glaciärer
På andra sidan jordklotet, här och nu
Åska, regn och skogsbränder

 

 

Och demonstranter skriker:
”Stoppa skövling av regnskogen!”
Patrullerar för hållbar utveckling
Upprepar:
”I framtiden kommer vi att behöva två planeter!
”Agera nu, i morgon kan det vara försent!”

 


Alla måste vara med på tåget!
Källsorterar plastbyttor
Mjölkpaket i pappersförpackningscontainer
Plåstrar mina tinningar
med miljömedvetenhet

 

 

Men mitt hjärta är inte oskyldigt
till koldioxidutsläppet

 

 

Jag brinner

Jag brinner i ådrorna

Jag brinner ända ut i fingertopparna

 

 

 

Det är så världen har skapat mig
att be på mina bara knän
om ditt syre

 

    

         att få fortsätta brinna

 

 

 

Så när vi slocknar
efter att ha tagit kål på alla myter
sugit musten ur varandra
Skövlat, övergödat,
förbrukat alla jordens resurser
Är vi båda lika skyldiga
till varandras klimatpåverkan
För jag vet att om hundra år från nu
När jag blivit en del av kretsloppet

 

Kommer du av alla 7 miljarder
vara den som gjort mest

 

 

 

avtryck på mig




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-08 12:05



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Brännande
Hoppfull.
Framtids
-skrivelse.

2018-08-08

    ej medlem längre
Vilken passion. Dina ord gör intryck och avtryck på denna lilla planet vi bebor.
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP