Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ristat i sten?

Eld- jord- luft- vatten
Ska han bära

De fyra årstiderna

Alla dagar/nätter
sekunder/minuter/timmar/år
ska han tyda alla dessa lagar

Längs vindlande stigar
över höjder/dalar

I med/motgång
måste världen
bäras på hans axlar

Har han fel?
Går bördan att fördela?

Är det delarna som fogar
ihop varandra?

Eller:

"-Är han en
ensamseglare
vars öde är beseglat?"

Kanske är det
ristat i stenarna
utefter stigen






Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-08 17:06



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Intressant text som inspirerar tanke och känsla!
2018-08-08

  Viksten
Fint komponerad text
Balanserad och tänkvärd
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP