Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällstornet

 

Hur bygger man ett samhällstorn
är frågetecknet i en politisk storm
Första spiken högst upp
tycker egoisternas största tupp

Första spiken ovanför mitten
är den Hitler-demokratiska finten
Det enda gemensamma vi ser
är att ingen vill börja spika längst ner

Exemplen är otaliga
på sånt som gör våra politiker demokratiskt olagliga
Vårt dagliga bröd
ska inte längre delas med de i nöd

Inte ens i Sverige
skiner längre godhetens härbärge
Allting tycks numera bara lysa falskt i Nuon
ingenting tycks längre lysa i verklighetens Neon

Har egoisten det bra
tycks allting vara bra
För när samhälls-tornet rasar
är det inte han som blir stel av fasa

Våra penning-själar
har blivit våra Akilles-hälar
Godheten dör
när vi utan problem ser våra utsatta vänner dö




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-08 19:17



Bookmark and Share


  Respons VIP
Viktiga rader om en verklighet som skrämmer!
2018-08-15

  Viksten
En alldeles utmärkt text
2018-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Falsk godhet är det man brukar kalla humanism.
2018-08-08

    Föll
Godheten tycks verkligen har blivit en väldigt sällsynt företeelse. Falsk godhet däremot verkar frodas överallt. Vad hände med framtidstron?
2018-08-08

  morgonstjärna VIP
uppriktigt bra rakt igenom sista strofen pricken över i

ibland tappar man hoppet
känner båten kantra
salmonella havet fasa

politik ska vara en gemensam vilja om en förändring till det bättre för alla och envar..

vi kan inte beklaga oss om vi inte gör något för då är vi medskyldiga
. vi får inte ge upp hoppet rösta måste vi och använda våra demokratiska rättigheter !

2018-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Politik är ondska.
2018-08-08

    ej medlem längre
Politikerna har sålt sig till ondskan.
2018-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Här ska inte lämnas sten på sten.
Allt är tillspillogivet.
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP