Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktinggumma på mitt bröst

När jag ska sova ligger hon på mitt bröst
ihoprullad som ett förvuxet foster

Hon stjälptes in hit i rummet under nio-nyheterna

Hon är en gammal gumma som satt i en skottkärra
en ung man skjutsade henne över gränsen från Kriget
och lämpade henne på mitt bröst

Hennes ögon var trötta och tomma när kameramannen zoomade in
och hon mumlade nått om ondskan hon sett och tittade bort


Hon fick inget namn i undertext i rutan
Anonym och namnlös tandlös

Denna natt blir mitt bröst din kudde
Jag ska vaka sömnlös
Vagga dig till ro




Fri vers (Fri form) av Körsbärs-Helene
Läst 336 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-08-08 22:43



Bookmark and Share


  Virvelvind
Detta världssamvete.....lämnar ingen ro..
2018-08-09

  Stay Golden
How lovely <3
2018-08-09

  Viksten
Berörande
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene