Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet på intensiven

Så du kämpar lille bror
Kämpar för att leva och bli stor
Dina fingrar knubbiga och små
ögonen som mist sin glans av blå

Respirator, dialysator slangar och dränage
och din späda kropp på gröna dukar
Bortom detta, drömmer du som barnen brukar?
Jag hoppas lugna drömmar, för din mor hon sitter tätt intill
Och älska dig är allt hon vill

Du kämpar som den tappraste soldat
så mycket styrka i en sån krabat,
som du lille bror
Längtan efter det som kan bli
En människas rätt att leva och vara fri

Du är inget barn nu, lille bror
Människa naken som jag aldrig sett
Dina ögon, när de öppnas, bär något uråldrigt heligt,
du kräver rätt
Rätt att leva, rätt att finnas till
Du är en gång född och detta enkla är det enda som du vill

Men bortom droppen, såren och smärtan denna stund
somnar du in med mamma och John Blund




Fri vers (Fri form) av Körsbärs-Helene
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-10 06:53



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Outhärdligt,
Många fina formuleringar här.
2018-08-10

  Poeten Salvador VIP
Naäturliga rim, det är bra
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene