Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Molnets skepp

I

Så förgår ängen

när blommorna är

minnen av dofter

 

och stigarna gulnar

i det stilla regnet

av vissnande björklöv

 

II

Livet är

solen som stiger

ur morgonsjön

 

och lägger sig till ro

i västerskogens

nattfamn

 

ett ögonblick

av trygga hjärtslag

ett efter ett efter ett

 

och andetag

som mäter tiden

i ljus och syre

 

III

Jag är längtan

jag är drömmarna

om ett nyss

 

när havet

och alla vindarna

dansade lambada

 

och om klippan

där allt möttes

i den nakna gryningen

 

och fast jag är

ensam och allen

och dagligen dödlig

 

flyger tanken

som en duva

och en korp

 

mellan jaget

och den

som alltid är du

 

IV

Ser molnet

segla österut

över blå vidder

 

och jag undrar

var kvällens ankare

sänks i djupet

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 565 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-08-09 09:27



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Vacker och sensuell poesi i jordelivets
korta, men explosiva minuter...
där vi alla kämpar mot åldrandets
och vissnandets obevekliga lag...
kanske i en sprittande lambada...?

men... eftersom livet i sig själv
är odödligt... blommar dansen
om och om igen i det oändliga
utan slut...!

Bokmärkes!
2018-08-11

  DavidM VIP
Fantastiska rader. Bokmärker.
2018-08-11

  Chawa VIP
Ljuvlig poesi att ta till mitt hjärta. Finner ro. "...mellan jaget och den som alltid är du..." - stor visdom formulerad här. Tack!
2018-08-11

  Kungskobran VIP
Stor poesi!
2018-08-09

    Sefarge VIP
Ack Movits
Dröj vid din
Skugga!
Vad du nästintill
Målat poesins
andedräkt så bra!
:)
2018-08-09

  Feminaz
En text, som målad utav penseldrag!
2018-08-09

  lodjuret/seglare VIP
Känns här än mer övertyga i känslan av att görat, det sker för att en inte kan låta bli, skriva, leva, agera i ett tillfälligt och ändå långt gående tumult. Om det skulle 'gå att låta bli', skulle det då alls levas, livet? Försök till att låta sig beskrivas, skrivas.
2018-08-09

    ADI Nehlin
Vidunderligt vackert
2018-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Ypperligt. Storslagen poesi. Även om jag personligen inte gillar lambada.
2018-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP