Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget Text ur arkivet tidigare publicerad 2009


Tankar i kvällen

Semestern är slut

åter vid tangentbordet
i ensamt hus
den röda filten ligger kvar i soffan

huvudet fullt av intryck
och avtryck av många handa slag
ord som väntar på att födas

nya och gamla vägar som korsats
försöker räta upp bilderna

ser alla rum som finns inom
befolkade
ett är nytt och ett blev tomt

tid finns inte,
sa vår rorsman i kyrkbåten
i samrodden upphävdes tiden

förbindelselänkar får leta sig fram
om tid inte finns, finns bara nu

mitt i finns jag kvar
olika aldrig mer lika
men ändå jag, i eget rum

minns
bryggan i kvällssolen
i vattnet speglar sig trädet
med utbredd krona

en i två och två i en

i skogen dras ett urverk upp
gång på gång
det är hackspetten som fått kvällsjobb

promenaden uppför stigen
lapphund före
och vi efter

han har funnit en ny vän

brasan som tänds
te med honung och
samtal vid glöden

handen som ger
och handen som får

liv i rörelse framåt
en dag blir vi gamla
kanske i samma rum

© Eva Langrath augusti 2009

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-09 13:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj så fint. Bra flyt. Gillar den existentiella tonen. Som ett lapptäcke över livet. Faller särskilt för:
"förbindelselänkar får leta sig fram
om tid inte finns, finns bara nu"

Tänkvärt!
2018-08-17

  Nils-Robert
En dikt som rymmerbså mycket. Mycket bra skriven sådan.
2018-08-13

  Jan Widströmer VIP
Rumsligheten vi aldrig kommer ifrån, var vi än är, vad vi än är, både utanför och inuti oss själva, ibland som vore det samma. Ändå är minnet ett bedrägligt filter, så länge det varar.
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP