Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livhanken

minns att jag satt med fiskspö i båt
och bad att ingen fisk skulle nappa...
fick napp ändå
och drog
panikslagen

min fjortonåring ryckte in
knäckte fisknacken
första aborren
- måltidsstor

tänker att människor i alla tider fått lära sig
döda för att leva
men när djur behandlas som mat
redan då de föds
känns det fel

luft, vatten, olja, havre, nötter, svamp
rötter, örter, grönsaker, bär, frukt
och grönt
kanske med tillägg av mjölk eller ägg
är fullt tillräckligt att livnära sig på

jag är alienerad
äter bacon och oxkött
inhandlar små portioner
förpackat i plast
behöver inte ens inte tänka på
gris eller ko













Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-08-10 00:18



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Text som väcker tankar och känslor.
2018-08-17

  Lars Hedlin
En bra text som väcker tankarna...
2018-08-16

  Respons VIP
En vegetarisk förhoppning i en värld där köttet dominerar. Jag känner igen mig i ambitionen och svårigheten att ta det avgörande steget. Bra formulerat!
2018-08-15

  KattenKin VIP
Det är få som lever som de lär, men snart tvingas vi alla av moder jord att vara där.

Fin text.
2018-08-14

  Anya VIP
Gillar kluvenheten i texten. Hur ska man egentligen ställa sig till denna massproduktion av kött? Brukar försöka köpa lokalt kött där djuren fått gå ute och må bra. Försöker också äta mer vegetariskt....tyvärr är resten av min familj riktiga köttätare.


Bra text som kommer inpå huden.
2018-08-13

  aol
Verkligen en tankeväckande text, bravo.
2018-08-11

  Blått Norrsken VIP
Fin text som väcker tankar . Bra!!!
2018-08-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Håller med Marita. Äter allt mindre kött. Och köper bara svenskt.
2018-08-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tänkvärd text om olika sätt att leva!

Tycker om kött, men har minskat konsumtionen. Köper bara svenskt i förhoppning om att djuren har haft det bra och avlivats utan plågor.
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP