Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är skriven utan tanke på typsnitt, val av exempelvis tio punkter eller val av klädsel i finrummet. Texten är från tionde augusti tjugohundraarton.


Något litet om intelligens




Intelligens anses människor ha som
'fattat ett och annat',
eller i alla fall fattat vad den som sagt något
verkar ha menat.

Därför finns det exempelvis föreningar
och grupper med människor
som verkar förstå 'vad som saknas'
i en eller annan fråga.

Exempelvis ett svar, gärna då ett
som frågeställaren har tänkt sig skall vara
'det enda svaret'.

Om den som svarar kommer med ett
'likvärdigt' eller möjligen
'än bättre' svar.
Så räknas det svaret som 'ogiltigt'.

Eftersom det då inte
överensstämmer med frågeställarens tanke
med och om svaret.

Att det skulle betyda 'intelligens',
vem vill då vara omtalad som just intelligent?

Om en individ,
annan än frågeställaren,
är av en något 'egen' åsikt.

Även om den skulle verka 'något likna'
den som väntats?

Delfinen, exempelvis, talas det ju om
som just intelligent.

Men förutsättningarna, har det visat sig,
gäller inte just delfiner,
när det kommer till att 'välja in'
nya medlemmar till organisationer, grupper,
föreningar som har till måtto
att ställa höga krav på nya medlemmar.

Så om du skulle få syn på en delfin
och dess förkärlek till att hoppa,
forsa fram och
äga egenskaper, räkna inte med
att på dess bröst finna någon ledtråd till
att vara expert.

Inom mer mänskliga traditioner
inom området intelligens.

En sak den sällan ägnar sig åt annat
än möjligen flyktigt,
har det rapporterats, är att se
på tevens möjliga utbud av mästrande.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-24 16:48



Bookmark and Share


  Viksten
Klurig text
2019-01-24

    Roger Runkar Ragnar
Antika medlemmar !
2019-01-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP