Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den olycksalige filosofen. Repris

 

Vaknar med tatueringar
över hela kroppen

Drakar, ormar och spindlar
som rör sig

Han ligger halvt avsvimmad
i ett sunkigt hotellrum
med en urdrucken flaska
sekunda Tequila på bröstet

När han tittar sig i spegeln
hålögd och kallsvettig
hör Bartendern ett skrik
som aldrig vill avta från
rum 52

Tatueringarna byter plats
med varandra slumpmässigt
och antar tredimensionella
former

Ambulanspersonalen ger
honom lugnande sprutor
och lägger honom på flaket
till en rostig lastbil

Däcken sjunger sorgsna
ballader för honom när
han förs till kartellens doktor

En gringos öde tar ingen
på allvar




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 404 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-08-10 17:09

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Snyggt ihopvävd story! Musik mellan raderna.
2018-08-11

  Niliboy
Ja, vilket öde! Jag. Brukar lyssna till filosofiska rummet i P1, men allt kanske inte ska begripas! Inte heller dina funderingar , men dom är roliga!
2018-08-11

  Bodingen VIP
Sunkigt värre, otrevlig plats, huga
2018-08-10

    glasa VIP
en förnimmande
utlämnad människoskärva
bland främlingar
så oskyddad
att det känns otäckt

skickligt skriven
att kunna förmedla det där skräckiga


2018-08-10

  danne //
Den här svänger som en vals, kan hända lite melankolisk finsk tango med.
gillar den
2018-08-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Deliriums skräckkabinett, känns det som.
2018-08-10

    ej medlem längre
Alkoholens vanvettiga slutstation målande beskriven. Då tatueringarna byter plats och blir tredimensionella är det allvar på riktigt! Tror jag.
2018-08-10

  Kungskobran VIP
Fin beskrivning med stort djup hur lite ett liv är värt i Mexico.
Läste just färdigt Roberto Bolanos bok 2666 som bl.a. handlar om seriemorden i Santa Rosa Mexico, ruskigt.


2018-08-10

  Öknens Ros VIP
Kunde bli en bra skräckis.
2018-08-10

    ej medlem längre
Underfundig text som kittlar association av solkighet. Det finns en ologik i en del av dina texter som frammanar association av en unik humor.
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten