Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris


Filosofen

Filosofen berömd och fin
betraktar människan med nedlåtande min.
Det är nämligen så
att han tror sig förstå
hur det ligger till.
Det är en komplicerad natur
tål ej korrektur
och bara förstås av några få.

Resonemangen går i krok
hänger i bland inte ihop.
Cirkelbevisen rör sig kring
ett tveksamt bevis
som bevisar sig själv
med sin egen devis.

Att förklara hur det hela
hänger i hop
går lätt på tok.
En ny teori tar fart
sanningen har vi snart.
Den nya teorin är ännu svårare att förstå
men nya insikter anses den nå.
I Filosofins underbara värld




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-10 18:02



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Filosofernas teorier kommer och går
de flesta faller, några består!


2018-08-11

    Sefarge VIP
Kanske har han även
En koppling till broder
politik?
2018-08-11

  Fulbergarn
Skratta och bada
gör människor glada
fulosofens blunder
gör ledsna kunder
han kan gott bo i en lada
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP