Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ha bränt chansen eller att aldrig ha haft den

Vad är värre?

Att ha haft möjligheten
och sedan ha bränt den

eller att aldrig
ha haft den chansen

Att stå där hungrig
och titta på

eller att ha
hållit hela världen
i sina händer

och bränt ner allt

innan det kunde bli
det stora svaret

som dansade framtidsveckor
inne i hjärtat

som vrålade ungdomens hunger
djupt i magen

Vad är värre...?

Att ha hållit i det riktigt stora

det egna mänskliga ödet...

i två himmelska fyllda händer

droppande med hopp
och glädjetårar

och verkligt LIV

För varje steg
från dit till hit

Och förlorat..... *ALLT*
den sista timmen

Eller att aldrig
aldrig.... *ALDRIG*

fått den chansen

Att ha stått tillbaka
längst på botten

och sett karnevalen
av fantastiska människor
tåga förbi

eller att ha rört
vid framtidsguldet

och snubblat omkull
den sista dyrbara stunden

ner för alltid...

ner för alllllllll-------

ner för aaaaaaaa--------

av egen blindhet

av egen dårskap

av eget tvivel

av egen slarvighet

Fått hela livet
att brinna ner

med självhat och fasa

innan det fanns där
för att hålla

och göra till mera

färga och krydda

bära och fylla

dansa till slutet

i själ och hjärta

det stora livet
som vi visste

att vi kunde


kunde... ha levt


Om bara "Om..."


Hade varit idag


Om bara "istället..."


Hade varit jag


Just den där gången




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 204 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-25 20:52



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Livet kan ju vara
En himla blandning
Av båda för en del?
Ret-roperspektiviskt
Skriftat!
:}


2018-08-31

  Kim VIP
Ja, det finns många vägar att få sitt liv saboterat på olika sätt, hur ärlig och skötsam man när är, det vet jag!
2018-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman