Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frosseri

Med korsetten
hårt åtdragen
klär hon sig
i sina kjolar
lager på lager
spetsar så tunna
lyfter på barmen
pudrar peruken

festen hålls
i stora salen
ett riktigt
teaterspektakel
ett tävlande
i karriär och status

männen ståtar i
alla sina kragar
visar trendigt
sina tjocka vader

bordet är dukat
på hedersplats
skulpturen
av socker

fåglar med fjädrar
helstekta grisar
pajer med fläsk

munskänkarna springer
med bägare fyllda

gästerna dansar
äter och kräks
för att få plats
med lite till

6000 daler
kostar kalaset
här får man
fjäska niga
och bocka

tänk vilken skam

att inte få
komma en
nästa gång




Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-11 19:04



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Ser 1700-tal framför mig!
Hovet runt teaterkungen kanske!
Påfåglars parad
2018-08-11

  Fulbergarn
filmiskt

vill se hela filmen
2018-08-11

  Viksten
Låter nästan som en scen ur
filmen Brakfesten
2018-08-11
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter