Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spegeln





Jag fattar inte spegelns reflektion.
När blev jag han?
Har han där blivit jag?

Visst är det vagt bekanta ansiktsdrag som driver dimmigt över min person,
men känslan är en alienation som träffar mig
likt tusen blixtnedslag av insikt om en hungrig domedag som ställer mig till svars med intention att låta mig bekänna alla fel jag gjort mig skyldig till i detta spel om liv och lust.

Bröt jag den gyllne regeln?

Hur kunde jag naivt och aningslöst förvandlas
till nåt sådant monstruöst?


Jag fattar inte vad jag ser i spegeln.









<<<>>>

Jag fattar inte spegelns reflektion.
När blev jag han? Har han där blivit jag?
Visst är det vagt bekanta ansiktsdrag
som driver dimmigt över min person,

men känslan är en alienation
som träffar mig likt tusen blixtnedslag
av insikt om en hungrig domedag
som ställer mig till svars med intention

att låta mig bekänna alla fel
jag gjort mig skyldig till i detta spel
om liv och lust. Bröt jag den gyllne regeln?

Hur kunde jag naivt och aningslöst
förvandlas till nåt sådant monstruöst?
Jag fattar inte vad jag ser i spegeln.










Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 470 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-08-12 02:26



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
känns igen.
2018-08-14

  Madelene Edlund
Tar till mig orden och gör dem till mina, i min takt, i den fria versionen. I sonetten blir bundenheten en barriär för innehållet, gentemot känslorna, men beundrar avundsjukt hantverket och förmågan.
2018-08-12

  Syrran77
Genialiskt!
2018-08-12

  Nanna X
Intressant att få en friversversion som spegelbild till sonetten!
2018-08-12
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE