Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Den Luktomaniske forskaren"


Sniffologen
Satt i pendelvagnen

Andades ut och analyserade
In aromen och essensen av

de sittande varelserna

Lukten av sjöblöt hund
Doftslingor av fertila kvinnor

Gubbsvett och Blöjskits stank
Snabbmats fettiga flottaromer

Tant prasslande blomdofter

Samt ibland doften av
Skräck. Oro eller bara
Vanlig sömnig dåsighet


Men vad folk talade om
Sket doftexperten näs-tan
fullkomligt i ( hade lärt sig att
selektera bort distraktioner
för bästa forskningsresultat!)


Även om det hade börjat
Brinna i vagnen

Men som då naturligtvis hade
Varit den första människan att
Upptäcka den saken!

Doftforsknings
Sniffologen

Ute på personliga
Luktupptäcktsresor

Mellan de olika uppdragen
För marknadens bästa

Som kaffeprovsmakare
Parfymutprovare
nybilsdoftutvärderare
m.m. m.m

Satt där mitt i folkhopen
med världens bästa och
välförsäkrade näsa

Så anonym attraktiv kvinna
hon var!

Och andades in och ut
Det kollektiva doftmedvetandet

I en pendeltågvagn mitt under
Rusningstrafiken på en fredag
Eftermiddag

När en smygande väderspännigsdoft
Från en närsittande fräck medresenär
Försurade tillvaron för omgivningen

Och allra helst för Sniffologen
Som önskade sig hem till sin
Superdoft designade 4- rummare

Högst upp på Hallonbergen
Efter en högst ansträngande

Arbetsvecka att doftmysa
in sig i en trivsam helg

Tillsammans med en utvald
snäll atletisk fräscht bröd-
doftande konditorilärling
från självaste Bagarmossen.






Prosa av Sefarge VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-12 07:01



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Doftogram per digitalmeddelande!
Nästa fluga?
2018-08-12

  limerick
Hade gärna varit en fluga med högt utvecklat doftsinne på väggen i pendelvagnen. Kul!
2018-08-12

  Kungskobran VIP
Härlig doft beskrivning, tur man inte är hund då hade man blivit galen
2018-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP