Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De drunknade

Tusentals sjömäns gravar i djupet
viskar sin eviga sång
deras röster hörs i havet
ropar i skräck när bränningen bryts
när stormens rasar
när skeppet går i kvav
rädda sig den som kan

Havet ropar sin sång i tusentals år
för alla som mött dess mörka djup
De som blev kvar när allt var förbi
barn och hustru i evig sorg
sjömanshustruns öde i evig tid

Längtan till havet är stor
viddernas oändlighet
kan sjömannen ej försmå
måste ut till vart pris
havets längtan är för svår

Så skall det alltid förbli
havets lockelse
havets oändlighet
stormens brusande sång
stiltjens stilla musik
ropar från mörka djup
Gravar från det förgångna
kvar för evig tid




Fri vers (Fri form) av Kungskobran VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-12 09:45



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Havet det brusar
huvudet susar
bäst att vara
landkrabba
låta båten vara
och äta fisk från abba
2018-08-14

  Anya VIP
Tänker på dessa ensamseglare som beger sig ut. Så tufft. Skulle jag aldrig klara. Jag är ingen båttyp. Gillar mest havet från stranden.

Fint om alla som drunknat.
2018-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP