Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilken natt som helst





Ansikte i tysthet.
Stilla och vidrört.
Jag hör det andas.
Jag hör det viska.

Jag hör ord
tränga igenom rummet.
Utanför blåser vinden.

Dag blir natt.
Ingen dag som helst.
Ingen natt som helst.

Hon har kommit för att stanna.
Så gammal.
Så föråldrad.

Här blinkar gatlyktorna som vanligt,
som om ingenting har hänt.

försiktigt,
nästan som att lyfta upp ett litet barn
i sin famn,

lättar skeppet från bryggan,
glider bort.

Du vaknar nästa morron.
vilken dag som helst,
Ur vilken natt som helst.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-12 12:57



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar

2018-08-12

    ej medlem längre
Drömmen, om det nu är en dröm är så intensiv, full av liv och lugn. Du skapar något magiskt!
2018-08-12

    Lars Gullberg
Hans Lennart Jimmy Johansson mvh dr The Stranglers 777
2018-08-12

    Roger Runkar Ragnar

2018-08-12

    Roger Runkar Ragnar
Het tystnad rört vid stilla sikte andas, det hör jag viskas. Rummet tränger igenom orden. ( hör jag …? )
Vinden blåser utanför.
Blir dag natt.
Helst ingen dag som
Hest ingen natt som
Föråldrat gammal kommer hon för att stanna.
Blinkande vanliga lyktor på gatan. Ingenting har hänt, som om.
Ett litet barn som nästan lyfter upp sig i sin famn, försiktigt.
Bryggan glider bort.
Skeppet lättar från
Nästa morgon vaknar.
Du är som vilken dag som helst.
Hur som helst.

2018-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg