Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


allt har ett pris

 

Så stannade jag i förnekelse. Bättrade på sanningen. Förstärkte bilderna i motljus och stönade på rätt ställe.

Du smeker mitt hår. Lägger din sorg i mitt sköte. Famlar i vinden och står stadig i solen. Den röda jorden är mitt hem. Vårt hem. Och ändå tvivlar jag.

Så somnade jag i berusningen. La framtiden i en linda av plast. Vattnade grödorna och såg ogräset växa sig starkare. Visst fanns det frodiga tomater och en och annan squash. De gula blommorna och lupinerna tog över. (jag har alltid älskat lupiner trots att det anses som ett ogräs).

Du håller din hand om min hals när vi älskar. Jag litar till dig som jag aldrig gjort. Allt kan jag vara för dig.

Så fastnade jag i förnekelsen. Vände blad på blad och lät livet gå. Den som inte vill vara nära kan man aldrig tvinga. Jag är ingen krävande.

Du omfamnar min stolthet. Söker svar där inga finns. Stumnar när jag kräver svar. Förlorar mig i tystnaden.

Så lägger jag ansvaret där det hör hemma. Hos mig. Hos mig.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2018-08-12 18:18



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Kerstin. Ditt språk. Din röst. Alltid innerlig och vacker.

Glad att du berikar den här sajten
2018-08-27

    J. Herward
Någon som får en att känna, som får en att leva, och uppleva tillvaron på ett sådant sätt att allt mättas, förstärks, kontrasten ökar, lupiner är inte bara blå, de bränner fast i näthinnan, som blixten från en kamera. Allt för att just den personen fanns där, bredvid. Men det som känns så starkt, styrkan av hettan, förbränns fort. Lämnar förvirring, tappar andan och i kall.

Tolkar det som att texten beskriver en årstid och relation mellan två. Djupa sinnesintryck. När det inte var rätt.

Din stil är distinkt och stark.
2018-08-26

  Elaine.S VIP
Blir oerhört berörd.
2018-08-25

  Lars Hedlin
En vemods full text med starka känslor
2018-08-20

  Respons VIP
En ömsint och nära beskrivning av en skör relation som verkar ta mer än den ger. Analysen mynnar ut i en självanklagelse som känns lite orättvis mot diktarjaget.
2018-08-15

  Nils-Robert
Så melankoliska rader om det svåra och komplexa i livets samspel mellan två.
2018-08-13

  Nils-Robert
Så melankoliska rader om det svåra och komplexa i livets samspel mellan två.
2018-08-13

  Per Teofilusson
bland det bästa jag läst av dig.
2018-08-12

  Blomma-Stjärna VIP
vackert och sorgset - jag tycker slutet att ansvara känns bra; för mig är självansvar något gott, att svara an på sig själv och sitt eget material
2018-08-12

    ej medlem längre
En sorgsen stämma sjunger i varje ord. Vissa insikter och erfarenheter smärtar att släppa taget om.
2018-08-12
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP