Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den andra sidan av myntet ...


Negativa själsliga kontakter ...

... är dock någonting
du ej bör få låta leva kvar
vare sig omkring dig
eller inom dig

Använd sorgbearbetningen
och dess stegvisa processer
till att sovra bland
det som en gång knutit
dessa negativa band
till din själ och ditt hjärta

Behåll det som hjälper dig
att hålla koll
på vad det är som spelar roll
för hur du mått 
och hur du nu mår

för att du i framtiden
ska kunna undvika
att låta de känslor
och den smärta
du så länge tvingats bära
i din själ och ditt hjärta
få fortsätta påverka
och influera ditt fortsatt liv

När du känner att du är klar
bör du lämna
även den själsliga kontakten
bakom dig där den hör hemma
i den grav
som är den rätta platsen
för allt det negativa
och övriga påtvingade känslor
av tvång och krav

Ty den som fått dig känna 
allt det negativa som inom dig
påverkat och hämmat ditt liv
är inte värd
att även efter sin död
få följa med vidare på din färd
genom livet mot framtiden

Den striden
bör och ska du så ock
helt enkelt lämna bakom dig
Om inte annat för alla dem
som dig verkligen älskar
och bryr sig om hur du mår

Ju färre negativa själsliga kontakter
du behåller inom dig
ju mer utrymme det finns 
för alla dem som 
vill dig väl
och som förstår
att ge dig stöd 
i form av
styrka och positiv energi
såväl i livet som bortom 
sin död
för att få se dig leva
i en lyckligare
och 
än mer kärleksfylld
framtid
hela ditt liv ...

Ty de förbrukar inte din tid
utan berikar den
så som bara någon som
verkligen älskar dig kan 
och som är en riktig vän ...

 

 

 

 

_____________________

En annan aspekt på föregående text
''Du behöver ej lämna den du älskar ...''


- båda tidigare publicerade här i juli 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-12 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP