Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


att vara hudlös



är en källa till glädje, sorg och smärta
att leva själen mellan raderna
då det stämmer med jaget
ger och tar vi känslor
vi kan sluta oss
om vi känner något inte stämmer
liksom det vilda känner vittringen
lyfter vi försiktigt tassen
smakar på luften, vänder om
människa och djur slår följe i fosterstadiet
När biologer kartlade den genetiska
likheten mellan besläktade djur -
schimpansen har 98-99 procent
av sina gener gemensamma med
människan, därför varar
schimpansens fosterutveckling
nästan lika länge som vår
Vi är utvecklade med känsliga
sinnen, alla använder dom inte
Det tar tid att vinna ett hjärta - lång tid
vi lämnar spår av ljus från våra
själar bland orden
när de stämmer berörs vi
lägger dom mot kinden
älskar med hjärtat

Vi ser varandra med orden
byter fotografi
umgås via nät och mobil
vi gömmer oss inte
bakom sidor
vi är sanna i själen

dessutom att fejka en annan persons röst
leka copycat går inte
då du var sjuk satt spindelben
och fågeln på din stol /plus några andra/
rösten stämde inte
den mjuka känslan saknades
personen som skrev
var frän och bitter
en inskränkt person
inte vidsynt som du klokuggla
kommer ihåg när du berättade
om Hugh Hefner
som är ihop med tjejer som är
typ 50 år yngre.
det som är tillåtet för män
än inte tillåtet för kvinnor
minns den otäcka rösten
på fågelspindeln burr!

ännu kilar en kall kåre efter ryggen.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-13 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP