Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

***Kroppen vår***

Man ska gilla sin kropp
ifrån tå till topp
hur den än ser ut
och ge den ett gott hopp
i hela livets LOPP!

Eller hur, för man vill väl
inte åka på en flopp...
Och sticker man upp för mycket
åker man kanske på en propp...

Den ska inte heller jämföras med
någon annan, den man har är ju
unik underbar, gjord i ett
exemplar, hade den varit
ute på konstmarknaden
hade den stått i topp klass
varit vassare än vass...

Har man en så´n skall man
visa bara: Vacker tass!

Den ska man vara rädd om
akta, ständigt mot omdanare
vakta, i detta fallet skall man
sådana förakta...

I stället med kärt öga
sin fina kropp betrakta
om den tycka om, hålla om
och med kärlek tacka den,
för att just den så väl-
passande till en kom!






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-13 16:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt