Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKRIV FÖR DIG SJÄLV ! INTE FÖR NÅGON ANNAN.

Att fly den egna verkligheten
in i andras verkligheter,
är den litteräre bibliofilens strategi,
för att hämta näring
där inga verkliga människor finnas
som kan tillfredsställa ett specifikt
behov.

Som terapeut och klient kan
däribland läsaren och författaren
liknas.

Det finns däremot de som tycker
att deras egna tankar,
är mer intressanta och utvecklande
än någonting de kan läsa.

Det är den sistnämnde som borde
skriva bok.
En bok som gör rätt för sig,
likt en bomb,
där det blir tyst och rent.
En bok som förtjänats.

Sedan kan man skriva för sig själv,
i lugn och ro,
och inte för någon annan.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 259 gånger
Publicerad 2018-09-15 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP