Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom linjen



Att självförverkliga jaget
Är det en resa att göra

Vilket pass behövs för det

Vilka gränsposteringar att
Passera

Vilka mänskliga öden
Att ta sig igenom och
Förbi

Och när man självförverkligat
Sig själv

Vad har man då blivit

Till en staty färdig att
Ställas ut i barndomens
Park

Och så kommer fåglar
Flygande sätter sig på
Dig

Och allt du har blivit
Till är ett landningsställ

För livets rödhake som ska
Flyga vidare

Och lämna dig i din
egengjorda värld

Så mycken möda
För att bli till en staty
Av sig själv

Och ute vid Trumslagar kärr
Flyger svalorna högt och
fladdermössen lågt

Invid Reissen's lada
Från 1911

Och en rödhake skall
Strax ankomma ifrån en

Staty och ut ur sitt
bröst skönsjungande

Öppna upp din själ

Mitt i den ljusnande
Morgonrodnaden

Och det skall vara
Fullbordat då

På det att ditt liv
aldrig varit förgäves!






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-13 21:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om den psykologiska tonen här. Jaa vad innebär det egentligen att självförverkliga sig själv? Tänker på Maslows behovstrappa...
2018-08-14

  Kungskobran VIP
Jag lever i en bubbla jag
den växer dag för dag
Jag gör allt för att komma ut
och få ett slut
på min egocentricitet
denna eländiga smet
som håller mig fast
det är min last
2018-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP