Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varför är alzheimer obotligt




därför att det är inte bara en neurologisk process
utan också en psykologisk retardation i åldrarna,
en sk regression till barndomen
där de barnsliga känslomässiga behoven
av omhändertagande
den gången kom till korta
och nu söker tillfredsställelse
hos närmsta anhörig
som ofta, så småningom,
mycket riktigt kommer att kallas
mamma och pappa
och få ta emot de bannor
och naturligt "slarv"
barnet aldrig kunde uttrycka
i barndom och tonår


så länge den sk "vetenskapen"
inte vill veta det
står vi där som fån
och bara skriker efter mer "forskning"
på hjärnan
som vi fått problemet på


ingen vågar se psykologin
i att en människa som tidigare
betett sig exemplariskt,
dvs aldrig fått vara barn,
nu glömmer, tjatar, blir vred och gråter
om vartannat


förlorad barndom kallar jag det




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-14 10:10



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Alicja...det närmaste jag själv kommit en föräldralös är adopterade människor. Jag tror inte det finns "säkerställd statistik" på det...ämnet är säkert tabu för att ens tänka på. Att lära sig kärlek är svårt för alla...kanske dock ännu svårare för en adopterad. Huruvida de drar på sig mera fysiskt betraktade sjukdomar vet jag ej...man kan ändå gissa att alla typer av försvarsmekanismer i kroppen är påverkade av föräldralösheten och att den psykosomatiska motståndskraften är nedsatt.,
2018-08-14

  alicja lappalainen VIP
...är föräldralösa oftast sjuka?
2018-08-14

  Kaptenlöjtnant
Fråga freud
2018-08-14

  Öknens Ros VIP
hmm...finns det några konkreta bevis på att det är så?
2018-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP