Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när den västerländska människan blir sjuk




vi vill bli sedda och älskade
för dem vi känner oss vara

men då måste vi också berätta
om vilka vi känner oss vara

vi vill definitivt inte
bli sedda bara som kroppar

men när livet sviktar
och vi känner oss svaga

då jävlar
då är vi bara en kropp

andra tycker det
och även vi själva vill se det så

det blir lättast så
tror vi

som svaga
vill vi inte veta vilka vi är

här ligger grundorsaken
till varför psykologin är skön
när den ger oss hopp
men hemsk när den vill förstå på djupet
vilka vi uppfattar oss vara




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-14 11:21



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja under ytan finns det djupare orsaker som oftast är jobbigare att se och få vetskap om...

Bra ordat!
2018-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP